Zboží skladem odesílám 29. dubna. Děkuji za pochopení.

První proutěný batoh v rodině kabelek

Nápad na batoh ve mně klíčil rok. Dlouhý rok jsem to stále odkládala. Původně to měla být kabelka, která se nechá nosit i na zádech. Dokonce jsem měla na nástěnce nákres i s rozměry, jen začít tvořit... nakonec je z toho 100% batoh.

Co mě donutilo konečně realizovat svou vizi? Byli jste to vy! Stačilo pár dotazů, jestli dělám i batohy. A já už dneska můžu říct: "Ano, dělám proutěné kabelky i proutěné batohy."

Batoh1

První batoh je celý hnědý, je podzim, a tak mi ta hnědá přišla příhodná. Není to extra velký kousek, ale pohodlně se do něj vejde formát A5. Velký mobil, tablet, klíče, kapesníčky, velká peněženka, pár šminek a co já vím, co ještě s sebou nosíte. Zkrátka městský batůžek, který toho celkem dost unese.

Jak se bude jmenovat?

Chci svým kabelkám i batohům dávat jména, přijde mi to milé i praktické. I pro mě, když tvořím, tak si říkám, teď dělám jednu hnědou Andreu a černou Vlastu. Je to jako když neživotné věci tak trochu ožívají. Navíc, ta jména nejsou jen tak nějaká jména, mají hlubší význam.

Amelia Earthart, podle které se jmenuje moje značka, byla velmi odvážná žena. Stejně jako vy, já nebo další ženy v mém okolí i v historii. Ano, já si myslím, že každá žena v sobě může najít kus odvahy, i když by to byla odvaha významná jen pro ni. Svět o tom nemusí vědět, stačí, že my to víme a cítíme. Navíc mám moc ráda začátek 20. století, kdy Amelia žila. Ty moje proutěné krásky mi do toho období tak nějak ladí.

Ale zpátky k batohu. Batoh je rodu mužského, ale mužské jméno mu nechci dát. Tak jsem přemýšlela, jak tuhle zapeklitost obejít a přišla jsem na to. Křtím ho na batoh Lili. Holčičí jméno, které nosil jeden malíř. Divné? Napíšu jen dvě slova - Dánská dívka.

Lili Elbe 1929

Lili Elbe 1926

Byl jednou jeden malíř, který se jmenoval Einar Magnus Andreas Wegener. Jeho (nebo její) příběh byl zajímavý a na tu dobu žil velmi odvážně. Je to jeden z prvních zaznamenaných případů změny pohlaví. O to mi ani tak moc nejde, jde spíš o tu odvahu. Dovedete si představit na začátku 20. století tvrdit, že jste žena, i když jste muž? A pustili byste se do operace na změnu pohlaví, která v té době byla experimentální a hrozila smrt?

Z muže Einara se stala žena Lili Elbe. Jak to dopadlo vám psát nebudu. Pokud byste chtěli vědět o osudu této zajímavé postavy vědět víc, hledejte knížku nebo film Dánská dívka. Knížku jsem nečetla, ale viděla jsem film a ten je podle mě výborný. Doporučuju. Film jsem viděla už před pár lety, ale zůstal mi v mysli a teď se vynořil. 

 

Batoh najdte tady na eshopu v kategorii Batohy. Zatím je jen v hnědé barvě, ale právě tvořím další barevnou variantu a další vám udělám na přání.

Batoh LILI

Ještě vám přikládám odkazy

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Lili_Elbe

Hodnocení filmu: https://www.csfd.cz/film/249974-danska-divka/prehled/

Zpět do obchodu